Jordi Sales i Coderch (Barcelona, 1943) és un filòsof català. El 1973 es doctorà en filosofia a la Universitat de Barcelona, on fou professor des del 1968 i ha estat degà de la facultat de filosofia els períodes 1995–1998 i 2006-2009. Ha estat president de la Societat Catalana de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans (1989-2001) i és coeditor del seu Anuari. És promotor de diverses iniciatives a l'entorn de l'estudi i el debat del pensament i de la formació, com ara els col·loquis de Vic, l'editorial Barcelonesa d'Edicions i la Fundació Relleu. Fou rector de la Universitat Catalana d'Estiu entre 2009 i 2013

SAMARITANS

Què és el que és simple i el que és compost en aquest terreny de les cultures? Què fa la unitat d’una cultura? Com viuen diversitats dins d’aquesta unitat? Com neixen dificultats en aquestes qüestions? Diversitats Dificils serà el conjunt d’estudis sobre aquests  interrogants.

La situació israelita dels samaritans intenta aclarir aquest diàleg

Per què no torneu al judaisme?

Mai no hem marxat d’Israel!

Qui són els interlocutors d’aquest diàleg? Des de quan es parlen així? Quan s’han separat (cisma)  si es que ho han fet?

 

Descarregar document