Jordi Sales i Coderch (Barcelona, 1943) és un filòsof català. El 1973 es doctorà en filosofia a la Universitat de Barcelona, on fou professor des del 1968 i ha estat degà de la facultat de filosofia els períodes 1995–1998 i 2006-2009. Ha estat president de la Societat Catalana de Filosofia de l'Institut d'Estudis Catalans (1989-2001) i és coeditor del seu Anuari. És promotor de diverses iniciatives a l'entorn de l'estudi i el debat del pensament i de la formació, com ara els col·loquis de Vic, l'editorial Barcelonesa d'Edicions i la Fundació Relleu. Fou rector de la Universitat Catalana d'Estiu entre 2009 i 2013

La polèmica Arnauld – Malebranche

Aquest article publicat l’any 2000 a la revista Comprendre és una ampla ressenya del llibre de Denis Moreau (1999) Deux cartésiens, sobre la polèmica entre Antoine Arnauld i Nicolas Malebranche (1679-1704). Aquest episodi que ocupà l’atenció de Bossuet, Fenélon, Locke, Leibniz, Bayle, Condillac i Hume, no troba un lloc fàcil dintre les «configuracions de modernitat» del nostre debat contemporani. L’estudi de dualitats sincròniques ens fa sensibles als inconvenients dels sentits vectorials de modernitats i post-modernitats.

 

Descarregar document

Bookmark the permalink.